Ideat

Myymälävalaistus

Valo lisää myyntiä. Valaistus on yksi tärkeimpiä asioita myymäläsuunnittelussa. Valaistuksella voidaan viestittää asiakkaalle haluttua tunnelmaa ja mielikuvaa myymälästä, myynnissä olevista tuotteista sekä myymälän hintatasosta. Miellyttävässä valaistuksessa asiakas viihtyy pidempään ja tekee myös enemmän ostoksia. Asiakkaan kulkiessa myymälässä hänen katseensa kohdistuu väistämättä hyvin valaistuihin kohtiin liiketilassa, siksi uutuustuotteet ja alennusmyyntialueet tulisi valaista hyvin kohdevalolla. Valaisimen ominaisuudet kuten valon määrä ja laadukas värintoisto on hyvä ottaa huomioon valaisinta valittaessa. Myymälävalaistus on hyvin suunniteltu kokonaisuus, jossa valo ei häikäise asiakasta, vaan korostaa myynnissä olevia tuotteita. Valaistuksen asiantuntijana autamme mielellämme onnistuneen myymälävalaistuksen toteuttamisessa.

Jokaisella liikkeellä on oma asiakaskuntansa ja kohderyhmänsä, jolle pyritään luomaan mahdollisimman houkutteleva ostoilmapiiri. Ei siis ole olemassa yhtä valaistusratkaisua, jolla kaikki tilat voidaan valaista onnistuneesti, vaan jokainen tila ja kohde on yksilöllinen. Myymälävalaistuksessa tärkeitä asioita ovat valaistavat tuotteet, valon määrä, väri sekä yleisvalon ja kohdevalon suhde.

Energian säästö myymälävalaistuksessa

LED -valaisimien myötä myymälävalaistuksen energian säästö on tullut entistäkin enemmän puheenaiheeksi. Elintarvikemyymälässä energiaa kuluu eniten kylmälaitteisiin, valaistukseen, ilmanvaihtoon ja lämmitykseen. LED -valaisimen hyöty tulee erinomaisesti esiin kylmälaitteissa. LED- lamput ja valaisimet eivät tuota lämpöä siinä määrin kuin vanhan tekniikan lamput ja valaisimet. LED -valaistun kylmälaitteen käytössä ei siis enää tarvitse jäähdyttää laitteen lisäksi myös valaisimen tuomaa lisälämpöä. Näin energiaa säästyy sekä valaisimen että kylmälaitteen käytön myötä. Hylly ja käytävävalaistuksessa, vähentämällä yleisvalaistusta ja lisäämällä LED -kohdevaloja, saadaan myös energian säästöä. Kun vanhaan loisteputkivalaisimeen vaihdetaan LED -putket, säästyy energiaa, mutta valonmäärä tilassa alenee. LED kohdevalaisimella saadaan valon määrä tilassa pysymään samana. Kohdevalaisimia pystytään myös ohjaamaan ja himmentämään tarpeen mukaan. Myymälän yleisvalaistus saadaan kirkkaammaksi asiakkaan kulkureitillä sen mukaan missä asiakas liikkuu, näin valot eivät ole koko ajan kirkkaimmillaan joka nurkassa vaan energiaa kuluu tarpeen mukaan. Ole meihin yhteydessä, kerromme mielellämme lisää valaistuksesta.

Myymälää ei ole ilman valaistusta. Valolla ohjataan asiakkaan katsetta ja kulkua myymälässä. Tuotteiden korostaminen ja esilletuominen valolla tuo tutkitusti lisämyyntiä. Katso videolta visualisti Anneli Lanndérin kokemus valon tärkeydestä sekä Skiluxin asiakaspalvelusta.