Ideat

Liiketilan valaistus

Liiketilan valaistuksessa käytetään useimmiten kohdevaloja. Kohdevalaistus kannattaa, sillä kohdevalaistuksella saadaan korostettua haluttuja tuotteita, värejä, esineitä ja alueita siten, että asiakkaat huomaavat valaistun kohteen. Oikeanlainen kohdevalaistus ohjaa asiakkaan katsetta myymälässä. Valo saa tuotteiden värit loistamaan ja tuotteet näyttämään houkuttelevilta. Kohdevalaisimia ovat sekä kiskokiinnitteiset spottivalaisimet että kattoon upotettavat, kohdennettavat alasvalot. Valaisinta valittaessa huomio tulee kiinnittää valaisimen ominaisuuksiin, valonjakoon, valon keskipisteeseen, spotin kokoon, valaistavan tilan ominaisuuksiin sekä kohteena olevien tuotteiden vaatimuksiin. Yleisvalaistuksen taso vaikuttaa myös kohdevalaistuksen onnistumiseen. Tilan muoto ja värimaailma tulee myös ottaa huomioon valaistusta suunniteltaessa. Ominaisuuksiltaan samanlainen valaisin antaa erivärisiin tiloihin aivan eri tunnelman ja näkyvän valonmäärän. Liiketilan valaistuksen suunnitteluun kannattaa siis panostaa! Tämän vuoksi valaistusta suunniteltaessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Liiketilan elävöittäminen ja tuotteiden esille tuonti valon avulla näkyy erinomaisesti lankamyymälän ennen ja jälkeen kuvissa. Skilux toteutti liiketilaan kohdevalaistuksen, jonka myötä myymälä heräsi eloon. Hyvin valaistu myymälä huomataan myös kadulta käsin ja asiakkaat löytävät sisälle liikkeeseen. Tuotteiden korostuksessa kohdevalo on tutkitusti erittäin tehokas huomion kiinnittäjä. Lankamyymälässä myös laadukas värintoisto oli oleellinen tekijä, jotta asiakkaat näkevät tuotteet niiden todellisissa väreissä.

Kohdevalaistuksella saadaan asiakkaan huomio kiinnittymään valaistuun kohtaan ja näin voidaan myös ohjata asiakkaan katsetta myymälässä. Valon voi suunnata epäsuorasti tai kohdistaa kirkkaasti ja terävästi korostettavaan kohteeseen. Kohdevaloja käytetään monissa paikoissa toimistotiloista myymälätiloihin ja julkisiin tiloihin. Näyteikkunavalaistuksessa kohdevalaistus on avainasemassa, jotta ikkunasta saadaan luotua mielenkiintoinen ja ohikulkija huomion herättävä kokonaisuus.

Liiketilassa valaisimen sijoittelu tulee miettiä tarkoin, sillä hyvin tehty valaistus valaisee tuotteet ja hyllyt kokonaisuudessaan oikealta etäisyydeltä. Valaisimesta tuleva valon väri, suunta ja valon määrä tuotteeseen nähden ovat kohdevalaistuksessa huomioitavia asioita. Valaistuksella saadaan korostettua tuotteita, mutta myös luotua varjoja. Onnistuneeseen valaistuskokonaisuuteen vaikuttaa valaisimen ominaisuuksien lisäksi valaisinkiskojen sijainti. Valaistussuunnittelussa tuleekin miettiä kiskojen paikat tarkoin, jotta valaisimet eivät tule suoraan valaistavien tuotteiden päälle, liian lähelle tai liian kauas tuotteesta. Kiskojen sijainnit vaikuttavat myös valaistuksen muunneltavuuteen myymälän lattiatuotteiden vaihtaessa paikkaa. Valaisimen suuntaus tulee tehdä huolella, sillä valo ei saa häikäistä asiakasta, vaan se tulee kohdistaa haluttuun kohteeseen ja sitä tulee olla riittävästi tilaan ja tuotteisiin nähden.

Energian säästö myymälävalaistuksessa

LED kohdevalaistuksella säästetään energiaa tinkimättä valonmäärästä. Vähentämällä yleisvalaistusta ja lisäämällä LED kohdevaloja säästö näkyy jo suoraan sähkölaskussa. Jos vanhaan loisteputkivalaisimeen vaihdetaan LED putket, säästyy energiaa, mutta valonmäärä usein alenee huomattavasti. LED kohdevalaisimella saadaan energiansäästöä tinkimättä valon määrästä. LED valaisimet ovat pitkäikäinen ja kustannustehokas ratkaisu kohdevalaistukseen, eikä niihin tarvitse vaihtaa lamppuja. LED kohdevalaisimen sisällä on led moduuli, jota ei voi vaihtaa lampun tavoin, vaan LED valoa tuottava kohdevalaisin vaihdetaan kokonaisuudessaan sen tullessa käyttöikänsä päähän. Edustamillamme Lival LED valaisimilla on tehtaan myöntämä 5-vuoden takuu.

Tuotevalikoimamme Lival LED valaisimet ovat saatavilla eri ominaisuuksilla varustettuna ja ne ovat räätälöitävissä tilan ja kohteen mukaisesti. Valaisimia on laaja valikoima pienitehoisesta suuritehoiseen sekä himmennettävään että dali-ohjaukseen soveltuvia malleja. Halutun valaistuskokonaisuuden saavuttamiseksi kohdevaloa voidaan käyttää sellaisenaan tai yleisvalon lisänä. Lival LED  tuotteilla onnistuu vaativakin kohdevalaistus. Valaistus on erityisosaamistamme, autamme mielellämme valaistuskokonaisuuden suunnittelussa ja oikean valaisintuotteen valinnassa.

Myymälää ei ole ilman valaistusta. Valolla ohjataan asiakkaan katsetta ja kulkua myymälässä. Tuotteiden korostaminen ja esilletuominen valolla tuo tutkitusti lisämyyntiä. Katso videolta visualisti Anneli Lanndérin kokemus valon tärkeydestä sekä Skiluxin asiakaspalvelusta.