Ideat

Kampaamovalaistus

Toimiva liiketilan valaistus luo asiakkaille miellyttävää tunnelmaa. Kampaamovalaistuksessa valaisimen värintoisto-ominaisuudet ja halutun tunnelman luonti ovat erityisasemassa valaistustuotteita valittaessa. Myös valon laatuvaatimukset korostuvat kampaajan työvalon valinnassa. Hiusten värjäyksessä on tärkeää, että valaistuksen värintoisto on oikea ja todenmukainen. Hiusten värin tulee näyttää samalta niin liikkeen sisä- kuin ulkopuolellakin. Kampaamossa on usein eri tiloja, jotka valaistaan eri tavoin. Tuotehyllyjen on tarkoitus tuoda myynnissä olevat tuotteet hyvin esille. Pesupaikalla valaistuksen olisi hyvä olla miellyttävän rauhallinen ja jopa himmennettävissä, kun taas hiusten leikkaus, värjäys ja muotoilu pitäisi pystyä tekemään hyvässä valossa. Valaisimen sijoittelu kampaamotuoliin nähden on myös tärkeää suunnitella oikein, jotta kampaajan on helppo työskennellä. 

Kuvassa Parturi-Kampaamo Hairlekiini Hansa, Turku 

Kampaamovalaistuksessa valaisimen värintoisto-ominaisuudet ja halutun tunnelman luonti ovat erityisasemassa valaistustuotteita valittaessa.

Kun liiketila on valaistu hyvin, myös ohikulkija huomaa liikkeen. Kampaamon näyteikkuna on hyvä suunnitella toimivaksi, sillä näyteikkuna toimii yrityksen markkinointikanavana ympäri vuorokauden. Kiinni olevan liikkeen ohi kulkenut asiakas palaa usein takaisin liikkeen aukioloaikana. Tärkeää on, että ohikulkija huomaa näyteikkunan ja näin yritys saa näkyvyyttä sekä potentiaalisten asiakkaidensa huomion. 

Suomalaiset LIVAL valaisimet sopivat erinomaisesti kampaamovalaistukseen. Sekä kohdevaloja että alasvaloja on saatavilla erivärisinä ja muotoisina sekä erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla varustettuina. Ominaisuuksista, valon voimakkuudet ja valon värisävyt vaikuttavat merkittävästi lopputulokseen. Valaisimen värintoisto-ominaisuus on erittäin tärkeä kampaamo-olosuhteissa. Seinien väri, tilan koko sekä korkeus tulee myös huomioida valaisinta valittaessa. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi valaisimien valinnassa on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Ole meihin yhteydessä, niin autamme mielellämme valaistuksen suunnittelussa ja valaisimien valinnassa.

Kuvassa Parturi-Kampaamo Hovikampa, Espoo