Ideat

Kampaamovalaistus

Kampaamovalaistuksessa valaisimen värintoisto-ominaisuudet ja halutun tunnelman luonti ovat erityisasemassa valaistustuotteita valittaessa. Liiketilaan halutaan luoda asiakkaille miellyttävä tunnelma ja toisaalta valon laatuvaatimukset korostuvat kampaajan työvalon ominaisuudessa. Hiusten värjäyksessä on tärkeää että valaistuksen värintoisto on oikea ja todenmukainen. Hiusten väri tulee näyttää samalta liikkeen sisäpuolella kuin ulkopuolella. Kampaamossa on usein eri osa-alueita jotka valaistaan eritavalla. Tuotehyllyjen on tarkoitus tuoda myynnissä olevat tuotteet hyvin esille, pesupaikalla valaistus olisi hyvä olla miellyttävä, jopa himmennettävissä kun taas leikkaus, värjäys ja muotoilu pitäisi pystyä tekemään hyvässä valossa. Valaisimen sijoittelu kampaamotuoliin nähden on myös tärkeä suunnitella oikein, jotta kampaajan on helppo työskennellä. 

Kuvassa Parturi-Kampaamo Hairlekiini Hansa, Turku 

Kun liiketila on valaistu hyvin, myös ohikulkija huomaa liikkeen. Kampaamon näyteikkuna on hyvä suunnitella toimivaksi, sillä näyteikkuna toimii yrityksen markkinointikanavana ympäri vuorokauden. Kiinni olevan liikkeen ohi kulkenut asiakas palaa usein takaisin liikkeen aukioloaikana. Tärkeää on, että ohikulkija huomaa näyteikkunan ja näin yritys saa näkyvyyttä sekä potentiaalisten asiakkaidensa huomion. 

Suomalaiset LIVAL valaisimet sopivat erinomaisesti kampaamovalaistukseen. Sekä kohdevaloja että alasvaloja on saatavilla erivärisinä ja muotoisina sekä erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla varustettuina. Ominaisuuksista, valon voimakkuudet ja valon värisävyt vaikuttavat merkittävästi lopputulokseen. Valaisimen värintoisto-ominaisuus on erittäin tärkeä kampaamo olosuhteissa. Seinien väri, tilan koko sekä korkeus tulee myös huomioida valaisinta valittaessa. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, valaisimien valinnassa on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Ole meihin yhteydessä, niin autamme mielellämme valaistuksen suunnittelussa ja valaisimien valinnassa.

Kuvassa Parturi-Kampaamo Hovikampa, Espoo